Bizi takip edin!

EKONOMİ

Türk Telekom’un projesi G20 Raporu’nda örnek gösterildi

Türk Telekom’un ekonomik, sosyal veya fiziksel nedenlerle internet kullanamayan kesimleri dijital dünya ile tanıştırdığı İnternetle Hayat Kolay projesi, Birleşmiş Milletler’in G20 Kapsayıcı İş Modelleri Güncellemesi Raporu’nda örnek proje gösterildi.

Süper Gazete / Ekonomi - 17.12.2018

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre Türk Telekom’un İnternetle Hayat Kolay projesi G20 Kapsayıcı İş Modelleri Güncellemesi Raporu’nda örnek projeler arasına girdi. Arjantin’de düzenlenen G20 Zirvesi katılımcılarının, davetli ortaklarının ve uluslararası organizasyonların kapsayıcı iş modelleri alanındaki çalışmaları öne çıkarma çabalarının bir sonucu olan rapor, Kapsayıcı İş Modelleri Ağı (Inclusive Business Action Network – iBAN) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (United Nations Development Programme – UNDP) tarafından hazırlandı. Raporda, kapsayıcı iş modelleri dahilinde 2018’de gerçekleştirilen en iyi 47 proje ve plan incelendi. Türkiye’den 4 projenin yer aldığı raporda İnternetle Hayat Kolay, G20 üyelerinin proje, inisiyatif ve planlar endeksine girdi.

“Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Türk Telekom için yol gösterici” 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom CEO’su Paul Doany, refahın eşit dağılımının sadece ülke ekonomilerinin kalkınması için değil, daha yaşanabilir bir dünya için de temel unsurların başında geldiğini söyledi. “Refahın eşit dağılımı için dar gelirlileri de kapsayan iş modelleri geliştirerek bunları iş süreçlerimize entegre etmeliyiz” diyen Doany sözlerine şöyle devam etti: “Türk Telekom olarak bu farkındalıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnternetle Hayat Kolay projesi bu anlayışın sonucu olarak hayata geçirildi. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Türkiye’nin dijital dönüşümünü gerçekleştiren Türk Telekom için yol gösterici nitelikte. Yalnızca kapsayıcı iş modellerinin uygulanması ile kalmıyoruz; geliştirdiğimiz programlar kapsamında ulaştığımız kişilerin dijital dünyayı daha iyi tanımaları, önyargılarını yıkmaları, nihayetinde iyi bir kullanıcı haline gelmeleri ve mümkünse bundan ekonomik fayda sağlamaları için kapasite geliştirici eğitimlerle de onları destekliyoruz. Projemizin, G20 Kapsayıcı İş Modelleri raporunda örnek projeler arasında yer alması da kapsayıcı iş modellerinin hayata geçirilmesi konusunda ne denli doğru adımlar attığımızın yeni bir göstergesi oldu.”

Yorumlar

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

 

Facebook Yorumları

EKONOMİ

Kirada zam sınırı kalkıyor! İstanbul’da zam oranı yüzde 130’a ulaştı

Güncel - 15.04.2023

Konut kiralarında azami %25 zam uygulamasında sona gelindi. 2 Temmuz 2023 itibarıyla bu uygulama son bulacak. Peki konut kiralarında zam oranları nasıl belirlenecek? İstanbul’daki kira artış oranı hangi  seviyede? Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı cevapladı. 

Özelmacıklı milliyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Kira kontratları 11 Haziran 2022 tarihinde sınırlamaya tabi olmuştu. Bu sınır 1 Temmuz 2023 itibarıyla sona erecek. Bu sınırlama sektörde karşılık bulmadı. ilk önce bazı aylarda kira artışlarında mal sahipleri ve kiracılar uygun hareket etseler de bunun piyasa gerçeğinden uzak olması nedeniyle mal sahipleri daha yüksek beldede artış istedi.

Okumaya Devam Edin

EKONOMİ

BDDK’dan amacı dışında kullanılan krediler için talimat

BDDK “TL cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontroller yapılacak” açıklamasında bulundu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bireysel veya tüzel müşterilere Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontrollerin sağlanması için talimat verildiği bildirdi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Bireysel veya tüzel müşterilere Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontrollerin azami seviyede oluşturulması hususunda Kurumumuz, gözetim ve denetimi altındaki kuruluşları talimatlandırmıştır. Söz konusu talimatlarımız kapsamında gerekli inceleme ve değerlendirmelerimiz devam etmekte olup, tespit edilen aykırılıklar hakkında gerekli idari işlemler tesis edilmektedir.”

Okumaya Devam Edin

EKONOMİ

Ücretli çalışan sayısı yüzde 8.6 arttı

TÜİK verilerine göre yıllık bazda ücretli çalışan sayısı yüzde 8.6 oranında artış yaşadı.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli Çalışan sayısı 2023 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %8,6 arttı. Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 12 milyon 796 bin 011 kişi iken, 2023 yılı Ekim ayında 13 milyon 896 bin 250 kişi oldu.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; 2021 yılı Ekim ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe %7,2, inşaat sektöründe %8,2 ve ticaret-hizmet sektöründe %9,6 arttı.

ÜCRETLİ ÇALIŞAN SAYISI AYLIK %0,5 ARTTI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2023 Ekim ayında bir önceki aya göre %0,5 arttı.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; 2023 yılı Ekim ayında ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe %0,3 arttı, inşaat sektöründe %0,3 azaldı ve ticaret-hizmet sektöründe %0,7 arttı.

Okumaya Devam Edin

Öne Çıkanlar