Bizi takip edin!

GÜNCEL

Aykut Kocaman, Süper Lig’e dönüyor!

Spor / 14.03.2023

Sivasspor, sezon sonunda kesin olarak yollarını ayıracağı Çalımbay’ın yerine Aykut Kocaman’ı gündemine aldı. Adı sık sık Konyaspor ile anılan Kocaman, uzun soluklu bir projede görev almak istiyor.

Rıza Çalımbay sezon başında yaptığı açıklamada sezon sonunda Sivasspor ile yollarını ayıracağını açıklamıştı. Bu sebeple çalışmalara başlayan Yiğidolar’ın gündemine sürpriz bir isim geldi.

İLK HEDEF AYKUT HOCA

Akşam’da yer alan habere göre, Sivasspor’da teknik direktörlük koltuğunun en güçlü adayı Aykut Kocaman. Yeni sezonda takım çalıştırmak istediği bilinen deneyimli hocanın, adı son zamanlarda Konyaspor ile de anılmıştı.

UZUN VADELİ PROJEDE YER ALMAK İSTİYOR

Süper Lig’de son olarak Başakşehir’i çalıştıran Aykut Kocaman, uzun vadeli bir proje ile yeniden sahalara dönmek istiyor. Tecrübeli çalıştırıcı yeni takımını da bu kriteri göz önünde bulundurarak seçecek.

Okumaya Devam Edin

EKONOMİ

Kirada zam sınırı kalkıyor! İstanbul’da zam oranı yüzde 130’a ulaştı

Güncel - 15.04.2023

Konut kiralarında azami %25 zam uygulamasında sona gelindi. 2 Temmuz 2023 itibarıyla bu uygulama son bulacak. Peki konut kiralarında zam oranları nasıl belirlenecek? İstanbul’daki kira artış oranı hangi  seviyede? Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı cevapladı. 

Özelmacıklı milliyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Kira kontratları 11 Haziran 2022 tarihinde sınırlamaya tabi olmuştu. Bu sınır 1 Temmuz 2023 itibarıyla sona erecek. Bu sınırlama sektörde karşılık bulmadı. ilk önce bazı aylarda kira artışlarında mal sahipleri ve kiracılar uygun hareket etseler de bunun piyasa gerçeğinden uzak olması nedeniyle mal sahipleri daha yüksek beldede artış istedi.

Okumaya Devam Edin

GENEL

Konya’da dehşet! Bıçak ve tabancayla öldürülen erkek cesedi bulundu

Konya’da kent merkezi çıkışında boş arazide bıçak ve tabancayla ateş edilerek öldürülmüş 30 yaşlarında erkek cesedi bulundu. Polis, öldürülen kişinin kimliğini ve şüpheliyi belirlemek için çalışma başlattı.

Olay, saat 17.10 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi kent merkezi çıkışında Dokuzun beli mevkisinde boş arazide meydana geldi. Arazide koyun otlatan çoban, yerde kanlar içinde bir kişinin yattığını görünce polis ve sağlık görevlilerine Haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine giden sağlık görevlileri üzerinden kimlik çıkmayan kişinin öldüğünü saptadı. Yapılan incelemede 30 yaşlarındaki kişinin karnından bıçak ve tabancayla ateş edilerek öldürüldüğü belirledi. Cesedin bulunduğu bölgede yapılan incelemede herhengi bir delile ulaşılamadı..

Polis, öldürülen kişinin kimliğini ve şüpheliyi belirlemek için çalışma başlattı.

Okumaya Devam Edin

EKONOMİ

BDDK’dan amacı dışında kullanılan krediler için talimat

BDDK “TL cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontroller yapılacak” açıklamasında bulundu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bireysel veya tüzel müşterilere Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontrollerin sağlanması için talimat verildiği bildirdi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Bireysel veya tüzel müşterilere Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontrollerin azami seviyede oluşturulması hususunda Kurumumuz, gözetim ve denetimi altındaki kuruluşları talimatlandırmıştır. Söz konusu talimatlarımız kapsamında gerekli inceleme ve değerlendirmelerimiz devam etmekte olup, tespit edilen aykırılıklar hakkında gerekli idari işlemler tesis edilmektedir.”

Okumaya Devam Edin

Öne Çıkanlar