Bizi takip edin!

ASAYİŞ

Tarihi eser kaçakçıları kıskıvrak yakalandı

Arnavutköy’de kaçak kazı yapan tarihi eser kaçakçıları polis tarafından yapılan operasyonla yakalandı. Farklı ikametlerde yapılan aramalar sonucunda gözaltına alınan 7 şüphelinin 3 metre derinliğinde açtıkları çukurlara aslan figürü heykelinden, sütun başlarına kadar çok sayıda eser gömdüğü öğrenildi.

Süper Gazete / Asayiş - 03.01.2019

Arnavutköy ilçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler farklı noktalarda kaza yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. İlçe genelinde yapılan kaçak kazı çalışmalarını takibe alan ekipler, teknik ve fiziki tamamladıktan sonra Arnavutköy’de bulunan iki farklı adrese operasyon için düğmeye bastı. 32 YU 731 plakalı aracı kullanan (S.K)sokak üzerinde belirlenen adrese geldiği sırada ekipler harekete geçti.
Elbise dolabından ‘Aslan Figürü’ heykeli çıktı

Ekiplerin takip ettiği S.K’nın adres üzerindeki apartmanının giriş katta bulunan daireye girdiği sırada ekipler operasyon başlattı. Evin içinde yapılan aramalarda yatak odasında bulunan elbise dolabında aslan figürü olarak bilinen tarihi eser ele geçirildi. Şüphe üzerine polis ekipleri apartmanın diğer dairelerinde de aramalarını sürdürdü. Bina’da yakalanan ve başka bir şüpheli olan K.Y’nin belirtmesi üzerine hem evin bahçesinde hem de üst sokakta yapılan aramalar genişletildi. Evin bahçesinde yapılan kazıda ‘sütun başı’ olarak tabir edilen ve 1 metre uzunluğunda olan başka bir tarihi eser daha ele geçirildi.

3 metre çukur kazıp toprakları çuvalladılar

Diğer adreste yapılan aramada evin farklı odalarında istiflenerek çuvala doldurulmuş toprak malzeme bulunurken, bir odada 3 metre uzunluğunda ve derinliğinde çukur kazıldığı görüldü. Kazılan bu denli geniş çukurun da çevrede eskiden kalan tarihi eserlere ulaşmak için yapıldığı öğrenildi. Kazı sırasında kullanılan kazma, kürek ve demir marleye el konuldu. 2863 sayılı Kültür ve Tabiat varlıklarını koruma kanunu gereğince şüpheli (K.Y), (M.Ö),(M.M), (S.P), (S.K,) (H.E) ve (S.E) gözaltına alındı. Arnavutköy Belediyesine bağlı ekipler söz konusu binaları mühürleyerek koruma altına aldı. Öte yandan şahısların kazdığı çukur kameralarca kaydedildi.

Yorumlar

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

 

Facebook Yorumları

ASAYİŞ

Polisten uyuşturucu tacirlerine büyük darbe

Balıkesir polisi, İstanbul’dan Balıkesir’e 9 kilo bonzai getiren 2 uyuşturucu tacirini yakaladı.

Süper Gazete / Asayiş -

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, uyuşturucu ve uyarıcı madde satışı yapan kişilere düzenlediği operasyonda 9 kilo bonzai ele geçirdi. Narkotik ekipleri yaptığı istihbarat çalışmasında özel araç ile İstanbul’dan yüklü miktarda bonzai maddesi getirileceğinin öğrenilmesi üzerine araç arama noktasında durduruldu. Araç içerisinde bulunan Y.B. ve A.İ. adlı iki kişide 12 parça halinde toplamda 9 kilo bonzai ele geçirildi. Araçta bulunan Y.B. ve A.İ. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Okumaya Devam Edin

ASAYİŞ

Bursa’da El Kaide operasyonu

Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan terör operasyonunda İçişleri Bakanlığınca hakkında yurda giriş ve çıkış yasağı bulunan El Kaide militanı yakalandı.

Süper Gazete / Asayiş

Edinilen bilgiye göre, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri İçişleri bakanlığınca hakkında yurda giriş çıkış yasağı bulunan ve El Kaide Terör Örgütü Bağlantılı Fatih El Şam Cephesi (Fec El Nusra) Terör Örgütünce bağlantılı olduğu belirlenen Azerbaycan uyruklu bir kişinin Gürsu ilçesi Toki İpekyolu mahallesinde ikamet ettiğini tespit etti. Yapılan operasyonla şüpheli İ.S gözaltına alınırken çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Olayla ilgili tahkikatın devam ettiği bildirildi.

Okumaya Devam Edin

ASAYİŞ

TSK’nın koronavirüs yeni planı masada

Türkiye, yurt genelinde sıkı koronavirüs tedbirleri alırken Türk Silahlı Kuvvetleri de harekete geçti.

CELP VE TERHİSLERİN İPTALİ

Bu kapsamda celp ve terhislerin ertelenmesi masaya yatırıldı.

Konuyla ilgili çalışmalar yapılıyor.

BEDELLİYE UZAKTAN EĞİTİM

Milli Savunma Bakanlığı bedelli askerlik uygulamasıyla ilgili de yeni bir plan yaptı.

Buna göre; bedelliler kışlaya gitmeden uzaktan eğitimle askerlik hizmetini tamamlayabilir.

KARAR ERDOĞAN’DA

Konuyla ilgili çalışmalar devam ederken son kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği öğrenildi.

Okumaya Devam Edin

Öne Çıkanlar